Semlor och Veckorevyn

31 January 2006 00:04

Så vackert ute i morse när jag gick till bussen. Alla träd och buskar är som klädda i snö. Vit frost i ett jockt lager på alla pinnar och grenar. Så fint. Jag borde haft kameran med mig. Jag tog på mig svarta strumpbyxor under jeansen. Så slipper man frysa! Perfekt timing till bussen och jag var först på plats på kontoret, det gick utmärkt att stänga av larmet trots att jag är lite nervig varje gång.

Har jobbat med frilansgrejen idag, det går snabbt och lätt och jag kommer antagligen att kunna få lite mer frilans under våren, vilket känns jättebra. Lite merit och lite klirr i kassan.

Mitt MSN är helkonstigt. Har installerat om det två gånger och hänger sig ändå när jag försöker starta det. Mongi. Undra vad det kan vara? Måste nog formatera om datorn snart, det var ju typ ett år sedan jag köpte den, nästan. Men jag måste först bränna ut grejer på DVD, och för att kunna göra det måste jag först köpa ett gäng DVD-skivor. Har noll plats på hårddisken. Men, äh, MSN är ändå bara jobbigt. Får väl vara utan ett tag till, det funkar lite då och då och det får räcka. Folk är ändå bara jobbiga :]

Idag fick jag semla, åh, det var riktigt gott faktiskt. Jag har ätit två stycken i år. Jag brukar inte gilla dem för det är så mycket grädde, men mamma specialgjorde åt mig med mindre grädde och lagom mycket marsipan. Semla och äppelcider! Och så tittade jag på Big Brother, oh la la vad konstiga människor. Men jag blir lika fascinerad ändå. Människor är intressanta, även om man irriterar sig på de som är lite korkade! Kollade även på Commander in Chief, mer kvalitet om man säger så. Fast jag tappade koncentrationen lite och började surfa bloggar. Sedan har jag varit uttråkad, det är inte roligt. Det är verkligen konstigt hur det skiftar från att vara megakreativ och inspirerad till att bara sega ihop till en liten degklump, bli rastlös och uttråkad. Hormones, ghmm? Men jag lyckades i alla fall ta mig ner och ut på en kvällspromenad till Konsum, å jag lyckades släpa med mig pappa också. Jag köpte en Veckorevyn – måste ju läsa in mig nu – och tuggummi. Pappa köpte knäckebröd och müsli.

Veckorevyn (nr 2, 3an har kommit ut men den lilla Konsumaffären verkar lite efter) är det första jag sett sedan Ebba tog över. Visserligen har jag nog inte tittat i en Veckorevyn på många år ändå, eftersom att jag mest hållt mig till Elle, Plaza Kvinna och Glamour (i London). Så egentligen kan jag inte säga om Ebba gjort stora förändringar, men herrejisses vad det är mycket mode och smink. Det känns som att det nästan bara är det faktiskt. Det var en sida om att plugga utomlands (med lyxigt foto på en strand), ett inslag om poker (med snygg brud som skrivit pokerbok) samt lite standardsaker som film- och musiktips. Allt annat är kändisar och smink och mode. Har det alltid varit såhär? Fan, det är ju verkligen inte konstigt om småflickor idag är ännu mer hysteriska modefreaks och har ångest över att de inte har råd att köpa märkeskläder för sina 950:- i barnbidrag, eller är det kanske 1050:- nu?

Jag måste nog nästan köpa en “Frida”-tidning någon dag och se hur den är nu. Den läste jag på högstadiet och prenumererade säkert ett år minst. Jag var inte särskilt fashionabel på den tiden direkt, och skulle aldrig kunna lägga pengar på märken. Jag och Sara fick bli mobbade för våra fejkkopior av Championtröjorna istället. Jag hade till och med två stycken men försökte måla över fejkmärket på den ena med en svart spritpenna för att dölja det. Det gick inte alls tyvärr, så den slängdes istället. Vilka minnen…! Då var det minsann Champion och Fruit of the Loom som gällde. Haha!

Nu är klockan 00:03 och jag ska sova. Godnatt.

Kategori: Min vardag

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar