Sparräntan höjs, nu 4,75%

26 February 2008 23:29

Hah! Marginalen.se är bäst. Jag öppnade nyss ett sparkonto där. Jag har nämligen lessnat på fonderna, jag blir så jävla nervig så fort det rör sig på marknaden. Klarar inte börsras och att förlora en-två tusingar liksom. Som jag sagt tidigare, det är ju en jäkla tur att jag inte har några hundra tusen i fonder, då hade jag brutit ihop av nervositet. Okej, kanske inte riktigt. Visst, det är klart att man kan vinna så jävla mycket mer på att ha fonder än att bara spara på ett vanligt sparkonto. Men man kan förlora det också, och det känns inte alls lika bra (logiskt). Så jag skapade ett sparkonto på Marginalen, som häromveckan hade sparränta på 4,5%. Men nu höjer de till 4,75%! Tänk när jag har en miljon på kontot (jojo, it’s going to happen some day!) så kommer jag kunna casha in 47500 om året bara på räntan. Inte illa pinkat.

Nu ska jag försöka räkna ut hur många år det dröjer tills jag kommer ha en miljon egen-intjänade pengar på ett konto. Får man kalla sig miljonär om man har EN miljon, förresten? Eller måste man ha flera? All right, om jag skulle lyckas spara typ 8 400 kr per månad skulle jag ha en miljon om 10 år. Men risken finns nog att de där 8 400 kr per månad kommer läggas på något annat, exempelvis en resa på sommaren, ett körkort, en dator.. osv osv. Fy fan vad tråkigt att spara alla sina pengar. Usch. Man måste ju leva också!

Och förresten så har jag ju ändå skulder på typ 120 000:- nu och när det väl blir dags för en bostadsrätt kommer man ändå få ta ett miljonlån. Så därför kan man lika gärna spendera sina pengar hej vilt nu ;) Men hur som helst. Poängen var att Marginalen är bra. Bra sparränta. Yep.

Kategori: Min vardag

3 kommentarer Lämna en kommentar

  • 1. Martin  |  1 March 2008 at 15:49

    Jag tycker den stenhårda tanten på Marginalens förstasidan är läskig! Trots hennes hysteriska tröja.

  • 2. Joakim  |  12 June 2010 at 20:27

    hur har det gått med sparandet? Kanske dags och titta på endra sparformer som exempelvis en kapitalförsäkring med lite högre avkastning. Då slipper du dessutom 30% i skatt på räntan.

  • 3. Hurblirmanrik.se  |  12 May 2017 at 07:27

    Nästan hemskt att sparräntan endast är 0,5% till nollränta. Intressant att du fick 4,7% ränta 2008. Kika gärna in på min blogg för tips på hur man blir rik idag!

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar