Bojkott

16 February 2009 23:05

Nu ska jag strax sova.
Men först tänkte jag hinna med ett hälsoinlägg:

Bojkotta Becel / Unileverläs mer om varför och hur hos Kostdoktorn.se
Förutom Becel äger Unilever en mängd andra varumärken; Axe, Bertolli, Comfort, Creme bonjour, Dove, Gb Glace, Jif, Knorr, Lätta, Lipton, Lux, Maille, Maizena, Milda, Ohoj, Pepsodent, Rexona, Skippy, Slotts, Sun, Sunsilk, Via, Winborgs.

Jag måste tyvärr säga att flera av dessa märken står i mitt kylskåp. Creme Bonjour skulle bli svårt att bojkotta… Men om jag kan påverka kvaliteten på maten jag äter varje dag så vill jag absolut försöka! Jag skickade just ett mail till Unilever – gör det du också om du föredrar äkta produkter istället för de proppade med emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, aromämnen och annat skräp (tyvärr alltför många!).

Jag härmar Dessi litegrann, fast jämför Becel med vanligt smör. Bregott är ett bättre val och det har vi helt gått över till i vårt kylskåp som tur är.

Ingredienser Becel 38%:
Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, modifierad stärkelse, salt (1,2%), emulgeringsmedel, (E471 av vegetabiliskt fett, sojalecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), arom, surhetsreglerande medel (citronsyra), A- och D-vitaminer.

Ingredienser Bregott 75%:
Grädde, rapsolja, salt 1,2%, mjölksyrakultur, vitamin A och D.

Ingredienser Äkta Svenskt Smör (80%):
Grädde, salt (1,2%), mjölksyrakultur.

Kategori: Min vardag

4 kommentarer Lämna en kommentar

 • 1. Desiré  |  16 February 2009 at 23:16

  Jag har också mailat! Hjärt- och Lungfonden har tom sagt upp sitt samarbete med Unilever. De kanske börjar misstänka att margarin inte är så bra för hjärt-kärlhälsan?

 • 2. Becka  |  16 February 2009 at 23:23

  Ja, det måste ju betyda något..

  Nu undrar jag förresten varför vi inte köper den ekologiska varianten av Bregott? Det kan inte skilja mycket i pris. Jag som verkligen vill försöka välja ekologiskt! Ska tänka på det nästa gång jag är i affären.

 • 3. Desiré  |  16 February 2009 at 23:24

  Keep spreadin’ the message! ;)

 • 4. Bojkotta Becel / Unilever&hellip  |  17 February 2009 at 00:24

  […] Bloggar som stöder bojkotten: Vargalyster, Världens smaker: reloaded, Trillians hörna, Lathund.com, In the end we´re all debt, fetsmart, Knådrelaxen min hobby, Kolhydrater iFokus, The tears of a Cat´s eye, Mikael Jansson, Matfrisk, DanSolli.com, Anna Hallén, Martin, Matsmurfen Lchf, Gammaldags mat, en salig röra, Kilokampen, Dessi.se, En kokk, Vägen från 137 kilo, ametistlillan, Mitt Nya Liv, Bums.nu, Smulan, livsbloggen, EvaFromSweden, Silfverräfvens kennel, CherryBerry156, Rok reflekterar, tiger, Yngre medelålders bloggen, Katta filosoferar, LCHF och naturlig mat, Hildurs blogg, Se verkligheten, Emy – rakt upp och ned, Kostamatören, Jomari.se, Gefle Sanjoterapi, Blåbär och annat snadder, Kattis blogg, Fetbobbas forum, Dr Dahlqvists blogg, lillansticks, Semlanmaria, Vanessas blogg om verkligheten, gostasings blogg, Tyra Sjöstedt, LCHF länkar, Träningsplupp och LCHF, Becka.nu […]

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar