Skyltdockorna får fortfarande uppmärksamhet

6 May 2013 22:47

Häromdagen lades bilden som jag tog på skyltdockorna upp på humorsajten 9gag.com, i klassisk Internet meme-stil. Hittills mer än 30 000 likes :) Inte illa.

Sen blev jag nyss återigen kontaktad av journalisten som skrev intervjun med mig i Quartz i mars, han ville ställa några frågor kring H&Ms val av “plus size”-modell till sin baddräktskollektion i år. Det resulterade i denna fina artikel; “One reason H&M’s swimsuit model might have a ‘little tummy’“, som ställer frågan om bilden på skyltdockorna kan ha påverkat valet av kurvig modell. Nu tror jag att H&Ms samarbete med Beyonce och den s.k “plus size”-modellen (med det på svenska något humoristiska namnet Jenny Runk) påbörjades tidigare än mars i år, så sannolikheten att skyltdockorna skulle ha påverkat är kanske inte jättestor. Men det är förstås inte omöjligt! Och om det kan ha påverkat så är ingen gladare än jag :)

I artikeln skrivs bland annat:

130506-quartz-intervju

Haha ja. Aktivist! Aktivist by accident, typ :)

9gag-swedish-mannequins

Kategori: Skyltdockorna

Tags: , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar