Lite nytt kring skyltdockehistorien

6 August 2013 23:18

Idag fick jag besked att artikeln jag skrivit för magasinet “Making Connections” som amerikanska NEDA (National Eating Disorder Association) ger ut kommer att publiceras i deras nästa nummer. Himla kul! Roligt att kunna nå ut till en sådan seriös målgrupp med budskapet och bilden på skyltdockorna. Jag kommer få hem en tryckt version av magasinet, förhoppningsvis i September. Lovar att visa då :) Och posta länk till artikeln om den publiceras online.

20130806-002
Bild från NEDA

Sen har jag fått förfrågan om att publicera fotot på skyltdockan i den fjärde upplagan av boken “Envision” som är en textbok för högre utbildning som ges ut av det stora förlaget Pearson Publishing. Väldigt roligt! Självklart gav jag medgivande till att använda bilden. No charge. Det är klart att jag hade kunnat be om någon form av ersättning, men det är tillräckligt att få hem en kopia av boken, vilket jag bör få :)

ALFA.8479.cvr mech
Bild från Pearson Higher Education

Jag har även fått mail från ett japansk tv-produktionsbolag som ville använda bilden i något avsnitt av något, men har inte hört något mer från dem efter mitt svar, så det återstår väl att se om det blev något. Det är nog ganska många gånger som skyltdockan nämnts eller visas som jag aldrig kommer få veta. Men det gör inget :)

Fick även nyligen ett mail från ett tyskt förlag som ger ut olika läroböcker. De frågade om de fick publicera bilden, men skrev inte riktigt till vad de ville använda den till. Nåväl, oavsett så tycker jag att det är roligt att det blivit så uppmärksammat. Jag blir väl troligen aldrig författare själv, så det känns kul ändå om jag kan få ha ett litet, litet finger med i vad framtida elever läser i sina läroböcker :)

Ja, det var nog det. Och att två tyska tjejer startat en egen Facebooksida om skyltdockorna. Antagligen mycket mer aktiv än den Faceboksida jag själv startade ;)

Kategori: Skyltdockorna

Tags: , , , , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar