Mögel i lägenheten

10 December 2013 12:08

Ifall ni undrar varför vi tittar på ny lägenhet…

131110-badrummet

131110-fonster-kondens

131110-fonster-mogel

131110-skafferi-mogel

Fint va?

Skämt åsido.. Den stora mögelväxten i skafferiet hittade vi precis. Det hade stått en stor kasse med återvinning för så vi såg det inte förrän nu. Men misstänker att det uppkommit ganska snabbt de senaste dagarna/veckorna när det varit så fuktigt. Det läskiga är att vi ju har mat i detta skåp, högre upp. Samt alla matlådor och sånt vi använder dagligen.

Badrummet har varit sunkigt länge och vi fick ju ommålat för ett tag sedan när det var lite mögel bakom tapeten. Det har dock återkommit, och det ser ut som svartmögel i fogarna. Inte ok..

Fönstren har haft kondens varje år sen vi flyttade in. Vi trodde det skulle bli bättre efter att de målat och “kittat” om dem i höstas, men icke. Det är nog värre faktiskt, tror de målat för så att det inte blir någon ventilation alls. Även om man torkar bort fukten kommer det tillbaka.

Har mailat hyresvärden med högprio och hoppas att han ringer upp snart. Vi vill få hit en oberoende besiktningsman omgående för att titta på det och bedöma hur illa det verkligen är. Mäta fukt och kolla om möglet är farligt eller ej.

Det positiva i sammanhanget är ju iaf att vi bor i en hyresrätt. Hade känts värre om det var en bostadsrätt som vi köpt och fått bekosta all eventuell renovering själva.

Det är ironiskt för jag älskar vår lägenhet och alltid när vänner kommer hit så tycker alla att den är så fiiin. Och det är den, det är bara det att huset är gammalt och värden har inte direkt renoverat på löpande band om man säger så. Jaja. Undrar om folk vågar komma hem till oss nu? Jag försöker dock ta det med lite ro. Grönmögel är inte så farligt som svartmögel och vi har inte bott här SÅ länge. Får hoppas att det inte påverkat hälsan hittills iaf.

Kategori: Inredning och bostad

Tags: , ,

1 Comment Lämna en kommentar

 • 1. Nabil  |  6 December 2017 at 22:16

  Oj, det där var inte lite mögel!

  Hur lång tid tog det innan hyresvärden valde åtgärdade problemet?

  Visserligen ett gammalt inlägg nu – hoppas du hittat ett bättre och renare boende för dig och familjen.

  Hoppas du och ungarna har det bra idag, Richard likaså! :)

  /Nabil

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar