Den lilla magen

20 February 2014 12:19

Kan ni förstå att jag har något som växer i min mage?! Helt overkligt för mig fortfarande. Men det till och med känns nu – små buffar skvallrar om att det faktiskt bor någon där inne! :)

Jag har fotograferat magen sedan vecka 9, men det har gått så himla långsamt så det är nästan ingen skillnad mellan bilderna i vecka 9 och vecka 19 faktiskt. Dessa är från vecka 19 (18+2) och de togs förrförra söndagen. Så magen är nog lite större nu, den kändes i alla fall större i den röda klänningen. Ska dokumentera igen på fredag innan jag reser. Vill försöka ta alla foton med samma vita vägg som bakgrund och svart sportbh och trosor, så att jag kan göra en timelapse i slutet! :)

Jag har faktiskt mått oväntat bra hittills. Nästan inget illamående (bara lite vissa kvällar), har aldrig kräkts, hade bara huvudvärk i några dagar men annars inga andra allvarliga krämpor än. Lite växtvärk i livmodern i början förstås men det var bara betryggande med tanke på avsaknaden av andra symptom. Har varit lite extra trött, men mest sådär att jag gäspat ofta, inte så att jag somnat med ansiktet på tallriken.

Förresten så tycker jag bara att det är väldigt skönt att det tagit lite tid innan magen kommit. Jag hade gärna haft platt mage fram till månad 8 om jag fick välja! :) Jag är såklart glad att vara gravid men jag vill kunna leva som vanligt. Och det gör jag också till stor del, förutom att undvika viss mat och alkohol såklart. Det går bra hittills, vilket är skönt, för jag vill inte bli särbehandlad ännu. Det får komma senare när jag har världens kagge och inte orkar bära upp matkassarna för trappen. Hehe. Men magen och kroppen känns förstås inte helt som vanligt, igår hade jag t.ex en märklig tomhetskänsla hela dagen. Typ “tom hunger”? Ni kanske vet känslan som uppstår när man varit vaken för länge och ätit på konstiga tider, jag brukar kalla det “LAN-känslan” (ni geeks vet vad jag menar..). Ungefär så. Undrar om det är magsäcken som liksom blir lite misshandlad som ger den känslan?

Det är i alla fall en spännande grej det här, att ha något i magen. Jag brukar säga att nästa gång är det Richards tur att ställa upp! Det blir väl tyvärr svårt att realisera, men det hade faktiskt varit mer rättvist så. För båda könen, att uppleva både det positiva och negativa. Jag ser ju inte fram emot att bli tjock och tung och att få ont, få men för livet osv ;) Men samtidigt hade det ju varit kul om ens partner hade kunnat få uppleva allt det häftiga också. Ikväll lyckades i alla fall även Richard få känna några buffar när han la handen på magen! Det blir ju genast lite verkligare då.. :)

140219-003

Kategori: Min första graviditet

Tags: , ,

1 Comment Lämna en kommentar

  • 1. Becka.nu » 4 månad&hellip  |  10 March 2014 at 21:10

    […] såg magen ut igår morse. En förändring sedan bilden jag la upp för tre veckor sedan är det ju helt klart. Jag fotar varje vecka :) Dessa bilder är alltid tagna på morgonen, när […]

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar