Årets eh… imponerande skörd

29 September 2014 14:24

Som jag slet med trädgårdslandet hela våren. Alltså grundarbetet. Grävde bort ogräs till förbannelse, la massor wellpapp och kartong en bit ner och sedan täckbark ovanpå. Jag flyttade massor smultronplantor. Grundade varje odlingsruta med blött tidningspapper och på med ny jord samt naturgödsel. Sen tog visserligen allt detta så mycket tid att jag inte sådde några grönsaker förrän alldeles för sent.. Så årets skörd blev pyttig. De största morötterna blev stora som ett lillfinger, det blev EN palsternacka smal som en nål. Inte en enda rödbeta. Lökarna verkade försvinna bland ogräset. Tomaterna som stod mot en vägg i solen fick inget vatten så de torkade ihop och gav några enstaka röda tomater, och tomatplantorna som stod i trädgårdslandet fick istället ingen sol så de blev bara gröna. Kan man laga något med gröna tomater? (Tänker genast på filmen “Stekta gröna tomater”?!). Det blev en pyttepytteliten paprika, den stod också mest i skugga. Buu.

Däremot är det fullt av (troligen icke ätbar) svamp i den överväxta gräsmattan!

Jag måste nog åka ut till stugan snart igen och klippa gräs, räfsa löv, rensa upp i trädgårdslanden inför vintern, plantera ner lökar inför våren.. Ja det finns hur mycket som helst att göra. Fast lite svårare att hinna göra något med bebis i släptåg förstås. Men jo, jag SKA minsann försöka utnyttja de sista soliga höstdagarna i stugan!

140928-016

140928-017

140928-018

140928-019

Kategori: Stugan

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar