Förbereder för nyårsmiddag

Förbereder för nyårsmiddag

Ikväll blir vi fyra personer hemma hos oss. Eller nä, 5 blir vi ju med Samuel! Egentligen till och med 6 människor om man räknar bebis i magen på Emma :)

Det ska bli skönt med en lugn och mysig nyårsmiddag. Jag minns inte om jag redan nämnt det men vi gör förrätt och efterrätt och Emma & Anders tar med huvudrätt. Skönt att dela på jobbet. Jag lobbade nämligen för catering för att göra saker enkelt för oss nu med bebis, men detta blev faktiskt en himla bra lösning trots allt. Richard har redan nu på förmiddagen förberett en krämig kräftsoppa och en smarrig efterrätt med vit och mörk choklad samt bär. Skönt att ha det klart! Jag har förberett bordet och lagt på duk och underlägg. Vi har torkat alla glas så att de är skinande blanka. Helst hade jag velat duka mer nyårsaktigt med silver och vitt, men i brist på passande duk eller löpare så får grönt och vitt duga :) Duken är lite för liten för bordet, hehe, men idag blir vi ju bara 4 vuxna så vi behöver inte förlänga det med den extra klaffen.

Jag kommer plocka bort en del julsaker nu idag men låta ljusstakar och lite pynt vara kvar ett par dagar till. Jag älskar nyår! Känslan av nystart är så härlig. Jag vill oftast bli av med allt juligt ganska snabbt efter jul. Nu ser jag fram emot att köpa tulpaner och våriga blommor! Jag vet att det är långt till våren men det har i alla fall vänt och vi går mot ljusare tider igen, yey :)

I dagsläget har vi i princip bara IKEA-servis och glas som låter “klonk” när man skålar. Det har varit ganska skönt hittills, för jag hatar när saker går sönder men med IKEA-glas gör det mig verkligen inget. Men nu när vi inte längre kommer ha så mycket riktiga fester så har jag börjat längta efter finare kristallglas! I framtida hus ska det bli något fint vitrinskåp med finporslin som används vid särskilda tillfällen :)

All right, nu vaknade Samuel och jag ska plocka undan och göra fint i vardagsrummet!

141231-001
Jag sitter i soffan med bebis vid tutten igen, men detta är min vy över middagsbordet som väntar på gäster :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *