Vår egen matkasse

31 January 2017 22:15

Vi har matkasse igen. Men alltså näääe, jag tror inte att vi ska fortsätta med det. Det är så ofta recept som tar fööör lång tid att laga. Vi har kört MatHem ett tag. Förra veckan hade vi Middagsfrid och nu är det City Gross. Recepten denna vecka är rätt basic och typ husmanskost, men ändå tar det ju sjukt lång tid att rulla egna köttbullar och mosa eget potatismos. Jag tycker att det känns så onödigt, det tar jättemycket tid och blir jättemycket disk. Självklart godare än motsvarande hel/halvfabrikat men… det tog typ 1,5 timme att laga middagen igår. Alla recepten säger att det ska ta 30-40 min men de har uppenbarligen inte räknat in varken jobbet med att skala allsköns grönsaker men framför allt inte detta med att ha två småbarn… ;) 

Dessutom är det inte helt enkelt när man har ett väldigt kräset barn. Samuel ville inte äta varken potatismos eller hemmagjorda köttbullar, knappt haricot vertsen gick ner. Han åt typ riven morot och var grinig resten av kvällen. Så jag tänker att det nog är enklare att välja rätter själv där det är lättare att plocka ur ingredienser som jag vet att Samuel tycker om och servera dem “oblandade”.

Igår kväll satt jag därför och påbörjade en egen matkasse med egna recept och inköpslista. Vi har gjort liknande innan, så vi har dokument på Goggle Drive med matveckor sen 2013. Men nu fokuserar jag på recept som är riktigt snabba och lätta att laga. Om vi inte planerar mat blir det liksom pasta & köttbullar eller korv med bröd just nu pga fullt upp med ungarna.. Får fundera på om det är värt lite extra pengar att beställa maten med hemleverans eller om vi kan få in en bra “storhandlingsrutin” som inte sabbar hela helgen!

Kategori: Mat

Tags: , , ,

2 kommentarer Lämna en kommentar

  • 1. DRESSYRLIV  |  31 January 2017 at 23:20

    Aj det låter inte helt lätt med Samuels mat. Vad blir kvar att ge? Har hittat många goda recept hos mejas mat! Googla och kika runt! Mycket fin sida! Har ni kört vanliga kassar eller barnkassar? Alltså jag håller med! Tar löjligt lång tid att laga!

  • 2. Becka  |  1 February 2017 at 06:47

    Mest pasta/ris/couscous/bulgur och grönsaker, men han gillar iaf många grönsaker! Även saker som kålrabbi, gul- & rödbeta, sparris osv. I proteinväg är det typ köttbullar, korv, ägg, salami. Men igår vågade han till slut smaka på grillad kyckling (!!!) och tyckte om det, så jag hoppas verkligen vi kan till det som ett stående inslag. Tydligen äter han fisk ibland på förskolan så det känns iaf hoppfullt :) Hemma vill han aldrig smaka om vi gör lax, torsk, räkor osv. Någon enstaka fiskpinne har gått ner men oftast äts bara paneringen ;)

    Nu har vi haft vanliga matkassar. Eftersom att Samuel inte vill äta “vanliga barnvänliga rätter” så har det känts roligare för oss vuxna med vanliga kassen tror jag..

    Jag har sett Mejas mat men nu var det länge sen jag var där, får samla lite inspiration!

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar