Halsontet from hell

9 February 2017 10:45

OBS! Varning, gnälligt inlägg pga sjuk!

Fan att jag alltid ska få så otroligt ont i halsen när jag blir förkyld. Det känns som tuuuusen små nålar som sticks i de känsliga slemhinnorna i svalget, bara jag rör på mig eller försöker svälja. Aaaah. 

Igår onsdag var värsta sjukdagen hittills faktiskt. Och natten till idag var värsta natten.. jag har blivit väckt så jäkla många gånger och var vaken mellan klockan 03:00 och 05:00. Vi har avverkat allt från blöjläckage till skrik, gråt, täppt näsa, grönt snor, hosta.. :( Detta hade väl varit ok om det bara var Isabella som var sjuk men JAG är ju helt trasig. Jag hostar, spottar och snorar tjockt grönt slem i kopiösa mängder, inatt grät jag till vid varje hostning så ont det gjorde. Uäääh, sorry för den detaljerade beskrivningen…. men nu har jag slemmat upp så mycket skit att det fan måste vara slut?! Snälla, snälla låt detta gå över nu!!

När jag började känna mig sjuk i söndags så sa jag till Richard att jag var glad så länge jag slapp kräksjuka. Ironiskt nog fick Richard ett släng av just det, men mådde bara dåligt i EN dag. Jag däremot är inne på femte dagen nu. Så jag börjar ångra mitt uttalande… såvida jag inte får kräksjuka OCKSÅ?! Men nä, den här rejäla förkylningen borde täcka årets ranson av sjukdom tycker jag… Ingen av barnen har kräkts eller haft magont. Så vi får hoppas att det inte blir något med det. Men så har vi ju fått veta att det går både vattkoppor och scharlakansfeber på förskolan, såatteee… vi får väl se hur resten av den här månaden blir.

Richard var hemma igår med, men mådde bra, så han fick ta hand om mig och kidsen samt jobbade litegrann. Idag jobbar han också hemifrån och Samuel är tillbaka på förskolan. Samuel hade nog kunnat vara där redan igår för han var pigg och var ute och lekte i snön med Richard. Svårt att veta ibland med vår närhetstörstande 2,5-åring, om han är gnällig för att han är sjuk eller bara gnällig.. men om vi skulle ha honom hemma “bara” för snorig näsa skulle han ju kanske vara hemma i någon månad ;)

Isabella är väldigt snorig fortfarande och verkar ha ont i halsen för hon gråter till efter att hon hostat. Fy. Inte alls kul att se sin bebis sjuk. Men samtidigt är hon mellan sovpasssen väldigt glad ändå, hon sysselsätter sig själv på golvet hur länge som helst. Kryper runt och leker med saker. Ställer sig upp mot stolar, småpratar. Tar man henne i famnen så vrider hon sig som en mask och vill ner. Det är en sån otrolig skillnad mot Samuel som absolut inte ville vara på golvet ensam, ville alltid vara i famnen. Ska bli spännande att se vad hon får för personlighet :)

Hu ja. Nu har jag druckit två enorma koppar ingefärate, tagit en alvedon och hoppas att lite krafter ska återvända.

Så. Nu sätter vi punkt för detta sjuka kapitel säger jag. Jag som precis hade bestämt mig för att vara glad, peppig och tacksam och inte gnälla, när den här sjukheten slog till. Får hitta tillbaka dit! 

Okej, kom igen nu kroppen! Reparera dig! Pepp!

Kategori: Min vardag

Tags: ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar