Härlig morgon

15 February 2017 10:58

Ahhh. Det är sol, blå himmel och vårkänslor. Kallt ute, det var minus 6 i morse, men när solen ligger på blir det varmt.. Snön smälter sakta bort i trädgården och intill ligusterhäcken lyser det alldeles gult av alla små söta vintergäck-blommor :) Koltrast och rödhake trippar runt i plommonträdet och på gräset, kvittrar och letar mat. Underbart!

Det gick supersmidigt att lämna Samuel på förskolan, det har faktiskt blivit otroligt mycket bättre efter jul när han började gå måndag-fredag (25 timmar istället för 15). Det är ju fortfarande korta dagar och jag försöker att inte ha dåligt samvete trots att jag ju “kan” ha honom hemma. Men Isabella behöver också egen tid med mig. Och jag behöver lite lugn. Så detta känns faktiskt jättebra. Samuel springer direkt in och börjar leka nu, pussar hejdå och vinkar, utan en ledsen min. Det är SÅ skönt för mammahjärtat. Oftast vill han att jag tar av mig skorna och kommer med in, men det behövs bara någon minut nu. I några veckor har jag följt med in på toaletten för att han ska gå på pottan direkt, men nu har han blivit duktig på att hålla sig och säga till pedagogerna när han behöver gå. Jag är faktiskt lite förvånad över hur smidig potträningen ändå blev. Han är helt torr nu och har aldrig blöja hemma varken dag eller natt. Någon olycka sker då och då men det är väldigt sällan nu. På förskolan sätter de på blöja vid sömn/vila och när de går ut, men det är mest nu pga vinter då de sover ute i sovsäckar och har overall på ute. Så snart det blir lite varmare tar vi bort blöjorna där också. Sjukt skönt! 

Efter lämning fick Isabella en klämmis (fruktpuré i smart påse som bebisen bara suger i sig), och sen somnade hon i vagn på solskenspromenad. Nu sover hon i uterummet och jag har perfekt utsikt över henne från det stora fönstret.. hon ligger där så sööööt. Friskare luft där men ändå inte så kallt. Och nu har hon snart sovit en timma utan uppvak. Hon rörde sig bara lite där vid 35-40 minuter. Så skönt!! Jag hoppas verkligen på att få in en bra rutin nu där hon sover i vagn varje dag vid samma tid och förhoppningsvis ungefär lika länge. Perfekt också att ställa vagnen i uterummet för då kan jag slamra i köket lite mer och inte tassa runt på tå :)

All right, kaffet uppdrucket, dags att plocka lite mer här hemma, det känns som att det är prylar och leksaker utspridda ööööverallt! 

Kategori: Isabella 9-10 månader

Tags:

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar