Barnkalas

19 February 2017 14:15

Igår var vi hos min syster med familj för att fira båda deras barn som fyller år med två veckors mellanrum (samt 2 års mellanrum, annars vore det lite märkligt!). Det var sista gången vi fick se deras lägenhet också, för snart flyttar de till hus, inte så långt från oss! De ska flytta till grannbyn, så vi kommer nog ofta mötas upp för picknick i Alnarp :)

Det blev en mysig tillställning med mumsig tårta och glada barn. Vi hade köpt presenter som passar in i den nya livsstilen i hus; vattenkannor och ett set med planteringsspadar och trädgårdshanskar m.m. Hade nästan lust att köpa likadant till Samuel… kanske får göra det :) Så snart det börjar bli lite mer vår så lär vi ju spendera dagarna i trädgården. Ser fram emot att börja alla projekt! 

Egentligen skulle vi på födelsedagskalas idag med hos vänner men det blev inställt pga sjukt födelsedagsbarn. Så idag blir det en lugn söndag med lite storhandling på agendan. Ute är det regn och rusk, blä! Men vi har haft en mysig morgon med pannkaksfrukost :)

Kategori: Min vardag

2 kommentarer Lämna en kommentar

 • 1. Gö  |  19 February 2017 at 15:03

  Varning (endast) från språkpolisen:

  Svenskans “spendera”: bestå, bjuda på. Kommer ytterst från latinets expendere: betala ut.

  Engelskans “spend”: to pay out, to disburse; TO PASS, AS TIME (där har vi ungefär svenskans tillbringa); to employ; to waste; to exhaust. Old English: spenden.

  Tf polismästare föredrar “tillbringa” eftersom det är mindre mångtydigt än “spendera”. Ger lite (lite) bättre kommunikationsprecision.

 • 2. Becka  |  21 February 2017 at 22:17

  Haha, ja, det har du ju rätt i! Jag använder nog både “spendera” och även ordet “investera” en aning felaktigt. Men “tillbringa” känns lite gammalmodigt för mig, fast det är väl mest en vanesak.

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om jobb, hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

När jag inte är föräldraledig arbetar jag som projektledare på en digital kommunikationsbyrå i Malmö. Tidigare bestod mitt liv av kärriär, deadlines och resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes Samuel och i maj 2016 fick vi Isabella. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vårt liv som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar