Projektet klart!

2 April 2017 22:35

Hurra! Nu står våra tre soptunnor snyggt och prydligt vid tomtgränsen på vänstra sidan av huset. Vi slipper dem på garageuppfarten och framför allt så behöver vi inte hålla koll på när det är tömningsdagar och släpa fram tunnorna till gatan då. Nu står de alltid redo att tömmas :) Det blev att vi använde all marksten (den vi fick gratis via Blocket) och hälften av sättsanden. Det blev även mur av markstenen, även om den inte är perfekt lämpad till just mur så blev det ändå jättesnyggt. En liten “trappa” på varje sida och även en liten trappa bakom, eftersom att det ju är en hel del nivåskillnad. Vår tomt sluttar lite både uppåt och nedåt ;)Det ligger extra mycket sand på plattorna nu, vi ska borsta ner lite mer sand då och då för att se till att det håller sig snyggt och stabilt. Riktigt skönt att ha detta gjort! Inget direkt estetiskt tilltalande projekt, men praktiskt. Tack vare småbarn tog det tre helger, haha. Men det är bäst så, att låta trädgårdsprojekt ta den tid det tar med två småttingar och inte stressa. Då blir det kul!Kategori: Hus,Trädgård och växter

Tags: ,

5 kommentarer Lämna en kommentar

 • 1. Gö  |  3 April 2017 at 14:04

  Vad heter björnungen på bild 2 uppifrån?

 • 2. Gö  |  3 April 2017 at 14:05

  Snyggt byggt!!!

 • 3. Daniel  |  30 May 2017 at 15:16

  Det blev riktigt snyggt tycker jag! En fråga eftersom jag håller på med ett liknande projekt, hur har ni fått muren av marksten att ligga kvar? Bara fogsand eller har ni använt något mer?

 • 4. Richard  |  1 June 2017 at 21:11

  @Daniel
  Vi har bara använt fogsand som spritts på efter muren byggts. Jag la dem väldigt tätt så ingen fogsand hade fått plats mellan stenarna. Stenarna är rätt tunga och flyttar inte på sig så lätt. Men de är också “fastlåsta” eftersom jordvallen omger dem vilket gör att de inte rubbas. Det är främst översta raden som ligger lite mer fritt men än så länge ligger den kvar utan problem.

 • 5. Becka.nu » Försumm&hellip  |  11 July 2017 at 00:24

  […] – vi har påbörjat ett nytt projekt på husets framsida! I början av april gjorde vi klart flytta-soptunnor-projektet och i slutet av maj la Richard ett nytt trädäck precis utanför uterummet… nu var det hög […]

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar