Påskstädning och påskpyntning

13 April 2017 23:20

Idag bestämde sig Isabella för att sova längre än vanligt på förmiddagen (nästan två timmar och 15 minuter?! yey!) och jag har därför haft tid att städa massor; dammsugit hela huset noggrant, moppat golven i hallen och badrummen, i vardagsrummet och köket. Även städat badrummen och torkat speglar. Sen pyntat med påskris, påskliljor och lite små figurer och satt fjädrar i trädet utanför huset. Hängt upp gula handdukar. Igår när jag var på Burlöv Center fyndade jag dessutom jättefina dukar på Hemtex. De hade först 50% på påsktextil och sen ytterligare 30% rabatt ovanpå det, så det blev ju i princip gratis…! Jag köpte två stora gula dukar, två påskmönstrade stora dukar och fyra små bordstabletter – allt för ca 290 kr. EN ENDA duk kostade typ 249:- från början! Så det var jag nöjd med :) Väldigt mysigt att få det lite påskfint hemma! 

Önskar att jag hade fixat lite påskkärring-kläder till ungarna (min syster skickade bilder på sina två såååå söta påskbarn!!) meeen.. man MÅSTE inte göra det med en tokig 2,5-åring och en liten 11-månaders.. ambitionsnivån får vara lite lägre tills nästa år när båda är lite större helt enkelt. Samuel har dessutom på senaste tiden varit ganska stökig/”elak” och det är jobbigt för alla, det förtar liksom glädjen en del när man fixat något mysigt. Han ställer sig och skriker rakt mot Isabella så att hon blir rädd och ledsen. Och buffar/leker för hårdhänt. Igår kom två jättesöta påskvykort från min mamma, identiska kort till båda barnen. Samuel ville INTE att Isabella skulle ha ett, nä han ville ha båda. Skrik skrik skrik när vi förklarade att ett var Isabellas. Idag efter att jag pyntat ville Samuel leka med dekorationerna och vissa saker är lekvänliga, t.ex tre träfigurer (tupp, höna, kyckling) som han fick förra året. Men bara Isabella kom en meter i närheten av dem började han vråla “neeeej neeeej, nääää, baaaah!!!” osv tills hon blev rädd. När man ber honom sluta skrika, så skriker han ännu mer. Om man säger att man får ont i öronen och går därifrån kommer han skrikande efter i panik. Suck. Svårt att ha det lugnt och skönt. Jag kunde inte ens påbörja lagning av middag innan Richard kom hem för så fort jag gick ut i köket började Samuel köra en bil på Isabellas huvud osv. Så. Ambitionsnivå = låg.

Men alltså. Kände att jag var lite hård i tonen om vår 2,5-åring nu.. Samuel ÄR en väldigt, väldigt kärleksfull unge och vill alltid pussa och krama Isabella, och på förskolan kramar han ofta pedagogerna riktigt hjärtligt, kryper upp i famnen och sådär. Men han går nog – som vanligt – igenom nånting just nu. Det är ju konstant utveckling som pågår. Och säkert mycket frustration. Hans ordförråd är ju fortfarande väldigt begränsat. Jag hoppas att det lossnar snart. Jag försöker intala mig att han fokuserat på annan utveckling, t.ex potträningen. Han har ju varit blöjfri ett bra tag och nu har vi även plockat bort blöjor helt på förskolan, även när han sover. Så himla skönt!! Det finns ju 5-åringar som har blöja (!), är så jäkla glad att vi började potträningen nu i julas och inte väntade till sommaren.

Oj, nu blev det ett långt inlägg om mina barn. Jag som bara skulle stoltsera lite med dagens städning och pyntning… :)
Kategori: Inredning och bostad

Tags: ,

2 kommentarer Lämna en kommentar

  • 1. Sus  |  14 April 2017 at 18:21

    Din son är svartsjuk på lillasyster, det är tydligt, och det är faktiskt ok och helt naturligt, men kan uppfattas som “elakt”.

    Han vill ha mamma för sig själv. Han kan behöva egentid med dig.

  • 2. Becka  |  14 April 2017 at 18:53

    Ja det är han såklart. Men det är ju fortfarande jobbigt med känsloutbrotten.

    Det är snarare pappa han vill ha för sig själv! Vilket han får väldigt ofta.

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar