Plötsligt bara ändras allt

12 June 2017 23:14

I 13 månader har det varit så enkelt att natta Isabella. Vi har sedan hon började äta gröt där vid 6-7 månader haft samma rutin varje kväll. Bytt blöja och satt på pyjamas, tagit D-droppar, ätit gröt under bokläsning (ca 3-4 bilderböcker), borstat tänderna, och sedan amning. De flesta kvällar har hon somnat vid bröstet utan protester. Ibland har det gått på några minuter, ibland har vi fått ta en paus och sen ammat igen en liten stund senare. 

Men nu. Nu är allt plötsligt helt upp och ner! Isabella har blivit en busunge med ett jäkla humör som vägrar somna! Igår släppte hon tutten och ville bestämt ner på golvet, sprang runt, lekte med leksaker, gömde sig bakom gardinerna.. till slut, när jag erbjudit tutte tusen gånger, försökt bära i famnen (vilket hon totalvägrar, ålar sig som en mask) så gick Richard ut med henne i vagn och hon somnade typ 20:45, dvs ca en timme senare än vanligt. Wah..

Idag provade jag att gå ut med vagn direkt efter att hon inte ville amma mer, men hon väääägrade somna, så efter en halvtimma gav jag upp och gick hem. Gah. Richard bar i sele en stund men hon visste nog att jag var i närheten så hon började snart gallskrika och då kom jag igen och ammade i sängen, och då somnade hon äntligen. Ack ja. 

Det beror säkert på lite allt möjligt, utvecklingssprång, fler nya tänder, mer mentalt medveten och då också svårare att komma till ro, osv.. Hur som helst så tror jag att vi inom mycket snar framtid ska prova att natta i säng. Inte vanliga stora sängen för det går inte, då rullar/går/trillar hon omkring okontrollerat. Men i en spjälsäng med ena sidan öppen mot en säng där jag ligger bredvid som “skydd” för öppningen. Vi började ju inte natta Samuel så förrän han var ca 17 månader, men om jag minns rätt slutade jag nattamma nånstans efter hans 1-årsdag och så var det ett par månader då vi fick gå upp på natten, bära i sele, sitta och hoppa på pilatesboll osv. Samuel vägrade också att somna till amning då och då, och då bar vi i sele istället. Inte superkul, vore skönt om det går att undvika. 

Kanske är Isabella redo att somna i säng tidigare än vår förstfödde. Efter midsommar ska jag fixa iordning i hennes rum med sängbotten/madrass på golvet (utan höga ben) och spjälsäng intill. Så får vi se hur det går!

Kategori: Min vardag

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar