På grusterminalen

11 July 2017 20:27

Grusterminalen som ligger 10 minuter från oss öppnar 07:00, perfekt för barnföräldrar. Vi var nog iofs inte där förrän 08:30, men ändå ;) Vi tittade på mursten, plattor och kantsten. Och nu har vi beställt över 5 ton sten!!


Samuel var mycket nöjd med alla hjullastare.. :)


Grus, sten, sand och skrot överallt :)


Här är murblocken vi har beställt. Naturgrå “Rustik” i storlek 390x190x138 mm som väger 22,8 kg styck! 116 stycken blir det samt ett par “halvblock” till kanterna. 


Längst uppe till vänster är det naturgrå betongplattor som ska ersätta de nuvarande plattorna vi har på uppfarten (som har vassa stenar, liknar dansk sjösten men tror bara att det är vanlig lite brunaktig singel). 

Det hade egentligen varit snyggast med lite mindre marksten (typ på bilden uppe till höger) som är mer lik murstenen, men det blir för stort jobb att göra själva just nu. Då hade vi nog behövt en vägvält eller någon maskin som plattar till marken på entrén/uppfarten mot ytterdörren, vad de nu heter.. Men kanske gör vi om det om några år när vi också vill göra om uppfarten till garaget. Där vill vi riva upp den fula asfalten och bredda så att två bilar får plats. Men det är inte bråttom. Mer bråttom är en mur, stängsel och häck mot framsidan så att inte våra ungar springer rakt ut för kanten och trillar en halvmeter ner på asfalterad gata.

De två nedre bilderna visar exempel på mur med de murblock vi valt. Tror att det blir snyggt! :) 

Kategori: Hus

Tags: , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar