12 meter Ölandssten flyttad

12 July 2017 22:26

Igår och idag har Richard grävt och slitit, och burit väldigt många Ölandsstenar. Först grävdes alla stenarna bort från den sluttande kanten och flyttades upp till garageuppfarten. Sedan kom vi på (eller jag, som älskar att spara på grejer, hehe) att istället för att bara göra av med stenen, så kan vi använda den som extra avgränsning av vår tomt ut mot parkeringen. Vi har en marktäckare (“Vinka”, med blå blommor) som sprider sig otroligt mycket och i kombination med luktärter och massor rent ogräs har det sett ut som att vi utökat vår tomt med typ en meter, av misstag.. Så Richard har klippt och grävt massor så att den stenrad som faktiskt ligger som tomtgräns kom fram igen! Och sedan släpat alla Ölandsstenar från garageuppfarten ner till den sidan av tomten. Nu är de placerade så att de faktiskt går utanför vår tomtgräns lite, men tanken är att de får ligga så ett tag (och kväva lite rötter under) och sedan plantera vanligt gräs. 

Nu har jag varit dålig på att ta “före-bilder” innan Richard har hunnit börja.. ska se om jag hittar några. Annars får ni iaf lite “efter-bilder” :)

Inte supertydliga bilder men såhär såg det ut innan, med Ölandsstenen:


Eller vänta, här är en gammal bild från tidig vår:

Nu ser det ut såhär:Jag har inga riktiga före-bilder på all växtlighet ut mot parkeringen, förutom denna som visar det enorma luktärtsbeståndet.. (det är nog iofs inte luktärter för de luktar inte så mycket?).


Annars har jag bara en bild från April när jag höll på att rensa bort marktäckare men inte kom så långt, så allt det ni ser på bilden var ju mycket mer och större nu:


Såhär tjusigt blev det i alla fall idag:


Sen var vi på Sysav på sena eftermiddagen och slängde massor betongkross, småstenar och annan bråte så nu är vår garageuppfart tom igen – redo för leverans av massor sten imorgon! 

Kategori: Hus

Tags: , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar