Mitt-på-dagen-dejt

4 August 2017 23:00

Hej!

Igår kom min mamma och bror och passade Samuel och Isabella ett par timmar under dagen. Richard och jag körde (i ösregnet..) till Bjerreds Saltsjöbad och åt en lyxig lunch (entrecôte med rödvin för mig!). Sedan tog vi en tur till Borgeby slott där vi gick en promenad vid Kävlinge å och fikade sedan på slottscaféet en lång stund. Vi hann även med en titt på lilla Fjelie kyrka, Skånes äldsta kyrka, uppförd på 1100-talet. En dagsdejt med sightseeing i vårt närområde helt enkelt :) Så himla skönt att få ett par timmar ledigt utan barn. Att få prata ifred, i lugn och ro, och bara koppla av. Självklart pratade vi mest om våra barn ändå… ;)

Isabella är inte redo att nattas av någon annan än mig just nu, inte ens Richard funkar. Och hon vaknar till ett par gånger på kvällarna och vill amma. Så det blir inga kvällsdejter på ett tag. Men det är OK. Tiden går så fort! Allting ändras och snart kommer hon inte att behöva mig lika mycket, så jag försöker njuta av “lilla barnet”-tiden (hon är ju inte ens bebis nu längre!) även om det såklart hade varit gött att sticka iväg på en sen middag, bio och några drinkar på en takterass, typ. Men en dagsdejt funkar också väldigt bra! :)

Kategori: Kärlek

Tags: , , ,

3 kommentarer Lämna en kommentar

 • 1. Sofia  |  9 August 2017 at 11:42

  Isabella är högst troligt redo att nattas av sin pappa. Däremot måste föräldrarna vara redo att bryta en rutin som pågått i Isabellas hela liv.

 • 2. Becka  |  9 August 2017 at 21:02

  Eh, nej, hon är inte redo att nattas av någon annan än mamma och tuttar just nu. Kanske om några veckor eller månader, men inte just nu. Varför tycker du att det är högst troligt att hon är det?

  Jag anser att hon inte är redo eftersom att hon vid senaste tillfället vi provade grät och skrek “mamma” under lång tid, och fortfarande var vaken en timma efter vanlig nattningstid, då jag kom hem och tog över.

  Du kanske förespråkar “5-minutersmetoden” eller liknande? Jag skulle aldrig låta mitt barn gråta/skrika sig själv till sömns. Forskning visar att förhöjda kortisolnivåer är skadligt för små barn. Barn som lämnas ensamma att skrika och ignoreras i sina kontaktförsök av föräldrarna utsätts för en enorm stress. Stressen utlöser ett stort påslag av stresshormonet kortisol som är cellförstörande och skadligt för barnets utveckling. Barnet lär sig till sist att somna, men inte av trygghet utan av uppgivenhet, så kallad inlärd hjälplöshet.

  Så nej, jag som förälder är inte redo att bryta en rutin där barnet somnar glad mot en rutin där barnet somnar efter gråt och skrik.

 • 3. Sofia  |  10 August 2017 at 22:14

  Vi tycker olika helt enkelt.
  Alla föräldrar gör ju givetvis det som dem tycker är bäst. Jag tror dock att det är lätt att falla in i mönster och därmed fatta kortsiktiga beslut.Lycka till med nattning framöver!

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar