Ny större sandlåda!

18 August 2017 08:52

Förra hösten köpte vi en liten sandlåda till trädgården, och placerade den då på stenplattorna precis utanför uterummet. Det såg ut såhär:


Sen byggde vi ett trädäck där, över hela den stenlagda ytan utanför uterummet. (Det blev sååå bra!). Då flyttade vi sandlådan till bakom planket i den delen av trädgården där vi har lövkorgar, räfsor, skottkärra etc, dvs rätt undangömt.. Och då har den knappt blivit använd. Dessutom var den ju ganska liten, det blev trångt för två barn att sitta på de små bänkarna och böja sig ner över sanden i mitten.


Så häromdagen diskuterade vi vad vi skulle göra med den rabatt som är vid uterummets ena gavel, som står i skugga i princip hela dagen. Den har bara varit grön med lite halvt uttorkad murgröna samt lite daggkåpa och en pytteliten jasminbuske. Så kom vi på den briljanta idén att göra om den ytan till en integrerad sandlåda!! Så vi satte igång direkt, jag glömde t.o.m ta en riktig “före-bild”, men ni kan bara föreställa er lite mer murgröna :)
Jag räddade jasminbusken och en av daggkåporna och planterade på annan plats i trädgården.

Sen grävde Richard bort massor jord, la en fiberduk i botten, byggde upp en liten minimur i sten mot ena sidan där det växer lavendel. Sen fyllde vi i “bärlager” (grus) som blev över från murbygget på framsidan, och sen flyttades all sand från gamla sandlådan. Och det blev ju jättebra!En extra fördel är att man har perfekt uppsyn över sandlådan från köksfönstret!


Nu får vi bara hoppas att den kommer till användning! Annars planterar vi något annat roligt där.. :)

Kategori: Hus,Trädgård och växter

Tags:

5 kommentarer Lämna en kommentar

 • 1. Sus  |  18 August 2017 at 21:57

  Ser fint ut, men tänk på fukten! Närmast fasaden bör det endast ligga sten/grus.

  Det fick vi veta när vi hade dränerat vår husgrund.

 • 2. Becka  |  19 August 2017 at 20:46

  Men. Ja? Nu ligger det ju grus och ett ganska tunt lager sand. Gruset dränerar, och det är en fiberduk under som släpper igenom vattnet. Det måste ju ha blivit bättre nu, med grus och sand, än det var innan, när det var jord och murgröna?

 • 3. Sus  |  19 August 2017 at 21:34

  Men ni har ju jord och växter precis invid fasaden, eller ser jag fel?

 • 4. Becka  |  20 August 2017 at 20:57

  Jaha. Ja, vi har fikonträd, rosor och lavendel nära husfasaden. Och ett helt mullbärsträd. Det tänker vi inte ta bort. Men just DETTA sandlådeprojekt gjorde ju i alla fall att det blev mindre jord och växter nära fasaden! :)

 • 5. Liv  |  21 August 2017 at 22:17

  Snyggt och praktiskt!!

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar