Möblerat om och skapat ett lekrum & ett barnsovrum

7 October 2017 22:55

Heeej.

WordPress-appen i mobilen fungerar inte som den ska, så bloggandet går lite på sparlåga..

Idag har det varit en regnig dag och vi har mest varit hemma. Under en tid har vi pratat om hur vi ska göra för att få en bättre sovsituation framöver. Jag och Richard vill kunna sova i samma säng och vi hoppas på att kidsen förhoppningsvis ska vilja sova större delen av natten i sina sängar, även om de såklart är välkomna att samsova med oss så länge de behöver. Just nu sover Richard och Samuel i ett rum och jag och Isabella i ett rum. Det har varit smidigt för det har hittills varit den lösning som gett mest sömn åt alla – t.ex Samuel har inte väckt mig & Isabella för sin nattliga kisspaus eller tidiga morgnar, och Isabella har inte väckt Samuel & Richard för amning, mitt-i-natten-stök-och-bök, plötsliga höga rop på “mamma” osv.

Numera sover Samuel gott i sin egen säng större delen av natten men kryper oftast över till Richard framåt morgonen. Isabella sover också helt OK nu med några enstaka uppvak för amning (även hon har nyligen börjat vakna och säga “KISSA!” och vill gå till pottan – det blir då ett lite längre avbrott i sömnen, för hon ska BESTÄMT gå ut till badrummet, potta på rummet funkar inte – men det är ju ändå ett tidigt positivt steg inför kommande potträning). Däremot så somnar Isabella alltid med mig på kvällen, till amning, och det gör det väldigt svårt för mig att vara borta en kväll. Jag känner att vi behöver hitta ett sätt så att EN förälder hyfsat smidigt kan natta båda ungarna. Några få gånger har Richard nattat Isabella i sele på kvällen men hon har då vaknat flera ggr och senast var hon jätteledsen och det funkade inte alls, så jag fick komma hem. Jag börjar också känna mig ganska färdig med amningen. Samuel slutade (självmant!!) amma när han var ca 16-17 månader och nu är Isabella 17 månader. Jag känner mig nöjd. Men vill inte avsluta på ett sätt som är jobbigt för henne.

Hur som helst. Det vi kom fram till idag var att vi behöver ett sätt att kunna natta båda barnen av bara en vuxen, och smidigast vore om man kunde sitta och läsa för båda i en fåtölj och att de sedan somnade i varsin säng i samma rum. Sååå idag har vi avskaffat “Samuels rum” och “Isabellas rum” och istället skapat “Lekrummet” och “Sovrummet”! Det blev faktiskt riktigt bra. Vi flyttade Samuels säng till Isabellas rum, där hennes spjälsäng (med öppen sida) och en 90-säng redan stod. Men hon har bara sovit där typ 20:00-22.30, sedan när jag ska sova lägger jag in henne i stora sängen hos mig. Den 90-säng som Richard haft i Samuels rum åker ut i garaget. De två byråer som stod i Isabellas rum åkte in i Samuels rum, dvs nya Lekrummet. I nya barnsovrummet finns en “nisch”/alkov där den ena byrån stod, nu har den blivit till en myshörna med madrass på golvet och massor gosedjur. Jag ska visa bild på det också, det blev riktigt mysigt :) Och i Lekrummet blev det mycket mer plats. Framför allt blev båda rummen finare och behagligare! De är inte så “inredda” än, det ska målas fondvägg och köpas gardiner och lampor och sådant piff, men bara att ha renodlat så att det inte är obäddade sängar i båda rummen gör mycket för helhetsintrycket. Jag har såklart glömt ta några “före-bilder”, men här kan man iaf se en glimt av hur det såg ut i Samuels rum en period.


In progress! Här är Samuels säng och fåtölj inflyttad i nya sovrummet, men..


… två stora byråer ska flyttas till nya lekrummet.


Vid nattning satt jag på 90-sängen och lyssnade medan Richard satt med två barn i knät och läste böcker.. :)


Båda ungarna var djupt försjunkna i böckerna, men började båda också bli väldigt trötta..

Tyvärr slutade det inte alls bra. Samuel var det inga problem med, han somnade på tre sekunder medan Richard satt på stolen bredvid och höll handen. Isabella däremot, som alltså är van att somna till amning, ville ABSOLUT INTE somna i sängen. Jag sjöng, vyssjade, höll handen, buffade rumpan, viskade, bad henne lägga huvudet på kudden och blunda, sjöng mer, andades jättetungt (för att simulera att jag sov) osv osv men i omgångar så bara grätskrek hon. Då och då verkade hon vara OK med situationen, låg då och stökade, tittade runt, sprallade med benen, men gjorde allt möjligt motstånd för att somna trots att hon verkade jättetrött. Då och då liksom brast det och hon bara vrååålade. Till slut när vi hållit på i typ 40 minuter så gick jag ut med henne till soffan och hon somnade till amning på direkten. Ack ja. Svårt. Jag vill verkligen inte att barn ska behöva vara ledsna vid nattning. Så vi tänker inte force:a det, men vi börjar med att hon får sitta med vid kvällsläsningen i fåtöljen iaf och sen får vi se om hon blir mer och mer bekväm med att ligga en stund i spjälsängen, annars får hon väl fortsätta att somna på annat sätt ett tag till. Några gånger har hon somnat i vagn på kvällen, det var länge sedan vi använde selen nu men det är ju ett alternativ också. För att kunna ge närhet utan att amma då, tänker jag. Oh well. Det får ta lite tid. Snart har tiden rusat iväg och hon är 2 år liksom.. Livet swishar förbi i 120 km/h ju! :)

Såhär ser förresten lekrummet ut just nu:

Det blev bra att flytta Kallax-hyllan så att den står till höger, med alla färgglada lådor. Det funkar helt OK med två byråer i rummet, även om de just nu är fylla med allt möjligt barn-relaterat och måste rensas innan barnen börjar rota igenom lådorna och drar fram rubbet. Sen vill jag göra något med den randiga fondväggen (som såg ut så när vi flyttade in). Jag är helt OK med rosa och guld, men hade velat ersätta några ränder med turkost och grönt, så att det blir mer färg och matchar t.ex mattorna lite mer.

Ska bli kul att inreda mer, men det blev i alla fall en förbättring med denna rokad!

Kategori: Inredning och bostad

Tags: , , ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar