Trädgårdsfix i december

11 December 2017 23:21

Ja tänka sig, vi jobbade en del i trädgården i lördags, trots att det är mitten av december. Det har ju ändå varit 6-7 grader varmt, iaf fram tills denna morgon när det precis kommit lite snö. Och det känns bra att få gjort lite småsaker innan snön. Vi beskar bland annat mullbärsträdet! Det verkar råda lite olika meningar om när man ska göra det, under JAS-perioden (juli, aug, sept), eller på vintern, då trädet inte “blöder” lika lätt. Vi valde iaf att göra det nu, och med tanke på hur enormt mycket blad det var på trädet fram tills typ oktober-november så kändes detta verkligen som bästa alternativet. Så att mm faktiskt ser grenarna!

Vi sågade bort en hel del, men trädet är fortfarande jättestort. Vi får nog beskära det ganska mycket till. Men för att inte trädet ska ta skada så är det bäst att sprida ut beskärningen på några år.

Richard fixade också med stenarna på framsidan, kapade några stycken i rätt format för att passa precis vid grinden. Och jag planterade faktiskt ner ett gäng tulpanlökar som låg kvar i garaget.. finns ju risk att de förfryser eller kommer upp väldigt sent i vår, men men. Bättre sent än aldrig :)

Kategori: Trädgård och växter

Tags: ,

Lämna en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Hej!

Hej! Jag heter Rebecka. Becka.nu handlar om mitt liv - min vardag, min man Richard och våra barn Samuel och Isabella, om hus & trädgård och tvåbarnskaoset!

Till vardags arbetar jag med kommunikation och teknologi på en global digital byrå i centrala Malmö. Tidigare bestod mitt liv även av resor till världens alla hörn, men i juli 2014 föddes unge nr 1 och i maj 2016 damp nästa mirakel ner. Så nu handlar mitt liv och bloggen mest om kidsen och vår vardag som nyblivna husägare i fina Lomma :)

Kontakta mig på becka [at] becka.nu

Sök på Becka.nu

Följ Becka.nu

bloglovin

Senaste kommentarer

Kategorier

Arkiv

RSS

Statistik

Online nu:
Idag:
Denna vecka:
Denna månad:

Länkar