Träningshelgen i Torekov

Träningshelgen i Torekov

I helgen åkte vi iväg på en organiserad träningshelg, med hotellnatt och massor god mat, på Torekovs hotell. Vi bokade denna helgen redan för ca 3 månader sedan (!) och betalade för kalaset för en månad sedan, så det var ju väldigt frustrerande att bli sjuk precis innan. Men som tur var hann jag ändå repa mig så pass bra att det faktiskt kändes väldigt värt det i alla fall!

På lördagen kom min mamma och bror hem till oss redan klockan 08:00, så att vi skulle hinna köra upp och vara med på introduktionsmötet kl 09:30 i Torekov. Vi kom dit och började med lite kaffe, snittar och nötter, och sedan fick vi information om allt som skulle hända under två intensiva dagar. Vi var peppade!

Första passet vi hade valt var “Sandball”, då man hade en sandfylld säck som är som en smidig kombination av kettlebells, medicinboll och ja, sandsäck. En jätteduktig PT från Actic i Lund höll i passet. Jag fick hosta pga dålig kondition och flås, och vi ta det lite lugnt, men på det stora hela kändes det bra, och roligt! Mycket squats och kast med tung sandsäck blev det.

Efter det så delade vi upp oss, Richard gick på ett “TRX”-pass, där man har gummiband fästa i taket som man gör övningar med. Jag fortsatte med ett jätteroligt danspass som hette Floorfiller. Otroligt roligt och härligt! Kan sakna att gå på aerobics/Les Mills-danspass

Sen blev det god lunchbuffé och därefter en föreläsning. Den var väl helt OK, men inte så bra struktur och för dålig bakgrundsbeskrivning från föreläsaren. Hon hade såklart en imponerande story, EM-vinnare i Ironman och började träna vid 30 års ålder, men ja, själva föreläsningen i sig kanske blev lite platt. Kul ändå med inspiration efter maten.

Efter lunch blev det ett eftermiddagspass med “bootyworks”, som fokuserade på rumpa och ben. Kul pass med gummiband, men jag tror att jag valde ett lite för hårt band, eller så var jag bara trött, men det var svårt och tungt! Puh.

Sen fick vi äntligen vårt rum!!

Därefter tog vi en eftermiddagspromenad ner till havet i November-skymningen, innan det blev helt mörkt. Kallt och ruggigt. Brrr.

Sen gick vi upp och duschade och bytte om till badkläder. Och så låg vi i varmt bubbelbad huuuur länge som helst. Över en timme! Satt och pratade om allt möjligt. Det var varmt i vattnet och kallt i luften. Väldigt mysigt.

Till sist blev det middag i bistron. Väldigt gott och trevligt. Jag ångrar kanske lite att jag inte hade bett om ett vegetariskt alternativ, nu när jag försöker dra ner på köttet mer och mer. Men det var väldigt gott, både med mat och vin och efterrätt :)

Vid dagens slut var vi mycket mätta och belåtna. Och trötta! och nu blev jag helt matt av att beskriva hela dagen, haha. Well. Söndagen dokumenterade vi knappt, dels för att det gick fort men kanske också för att Richard vaknade med yrsel och balanssinnet ur spel. Det finns tydligen något som heter “kristallsjuka” (godartad lägesyrsel) som innebär att kristallerna i örat skakas och hamnar fel. Vet inte om det är det, men Richard blev sängliggande och jag tränade två pass på egen hand. Sedan tog vi en lång promenad i lugn takt istället. Ganska ruggigt väder då också, men lite ljusare i alla fall. Innan dagen var slut fick vi god lunch igen och en goodiebag att ta med hem. Allt som allt en väldigt trevlig upplevelse (förutom Richards yrsel då)!

På morgonen gjorde vi förresten en spännande kroppsscanning i en maskin som mäter allt i kroppen. Det får nog bli ett separat blogginlägg om det, men jag tyckte att det var en bra, kul grej. Nu kan jag ju bättre mäta förändringar som sker i kroppen efter konsekvent träning i t.ex ett år framåt. Vore kul att göra en ny scan då (om jag hållit mina träningsrutiner) och se hur resultatet har förändrats!

Well. Lång story short, det var tur att vi åkte trots att jag var krasslig. Riktigt härligt och inspirerande att RÖRA på sig en massa, inte bara gå på spa, äta och sova på hotell. Det blir verkligen en extra dimension med träning också! Så det här kommer jag nog göra fler gånger :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *