Idag fyller jag år!

Idag fyller jag år!

Jaha ja, 36 år blir jag idag. Oj oj oj. Nåja, har ingen åldersnoja, vill mest bara ha mer TID. Oh well. Det får jag nog tyvärr inte i present. Men hurra för mig!

Dagen firades genom att jag tog ledigt från jobbet. Det har jag gjort de senaste 10 åren. Först tänkte jag att jag skulle åka in till stan för massage och shopping men.. jag ville mest bara vara hemma och ta det lugnt :) Så himla skönt!

Jag hade förberett för lyxfrukost, ungefär som vi har på lördagar: russinbullar med sylt, pepparkakor, apelsin i klyftor, granatäpplekärnor, juice, mysmusik.. och finkaffe till mig! Det blev ingen frukost på sängen (det jag brukar önska mig mest!) eftersom att Richard varit i Oslo för jobb sedan igår. Men det gör inget. Vi hade jättemysigt, barnen var mycket nöjda, och jag med!

Men jag satt inte bara hemma och ugglade resten av dagen, jag handlade massor mat och blommor (dags för hyacinter!!) tog en sväng till en second hand-butik som ligger i närheten där det faktiskt blev lite shopping – inget mindre än ett plättjärn! Det har jag ju tänkt skaffa jättelänge. Samt några kakformar som ska användas till juliga vinterlandskap, och lite annat smått :) Men det känns så bra att handla begagnat. Om man nu ska handla något över huvudtaget alltså – jag är fortfarande inne på att jag vill sortera och rensa ut massor! Och “black friday” imorgon känner jag bara BLÄ inför. Men men. Dagens inköp kändes vettiga både för plånboken och miljön.

Idag hann jag även få trevligt fikabesök av min mamma och bror som kom med present, choklad och blommor! Och mumsig fika :) Mysigt.

Eftermiddagen blev väldigt trevlig trots ösregn och mörker. Det är deppigt att fylla år i november.. Barnen var i alla fall väldigt glada för lyxfika och sen övertalade de mig att göra vinterlandskap med mossa och små svampar, kottar osv. När jag ändå var uppe på vinden hämtade jag ner adventsstjärnor och så började vi sätta upp sådana i alla fönster. Jag fixade adventsljusstaken med ljus och mossa och pynt, så att det är redo inför söndag. Åh, det blir så fint :)

Richard kom hem strax innan kidsen skulle sova, han nattade dem och jag fick en välbehövlig dusch och hårtvätt. Sen blev det lite myskväll i soffan med chokladpraliner och färska hallon och te. Och present. Richard hade köpt ett nytt plättjärn till mig. Hahaha. Jobbigt att ha en fru som inte önskar sig något förutom en hel ovanvåning (…) och något så otroligt spännande som ett plättjärn. Sen går hon och köper ett gammalt gjutjärn själv på sin egen födelsedag.. Ahhh. Typiskt mig. Men vi lämnar tillbaka det nya och behåller det begagnade. Jag ser ärligt talat fram emot att fixa till det och smörja in det med olja!

Nu blev klockan mycket och det är ju jobbdag imorgon. Men jag har haft en fin dag, om än väldigt lugn och inte särskilt uppseendeväckande. Alldeles lagom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *