Lucia

Lucia

Jag får medge att bloggrutinen inte riktigt sitter ännu. Men i januari, då tror jag att den tar fart igen. När ljuset kommer tillbaka!

Vår luciamorgon härom veckan blev i alla fall väldigt mysig. Jag klädde upp mig i lucialinne och glitter och det gjorde barnen också. Som var SÅ glada för sina ljuskronor, även om de inte använde dem alls särskilt mycket. Jag vill nästan ha en själv!

Kidsen är i övrigt precis som vanligt – underhållande. De kunde inte riktigt bestämma sig för vad de skulle ha på sig. Först var de hänförda av Lucia på TV och åt försiktigt lite vörtbröd i bara nattsärken, sedan blev de små nissar i fina luvor, och sedan blev de lucior med glitter. Sedan tomtar igen. Och sedan lucior en gång till när vi kom till förskolan. Det ska ju inte vara lätt! Tur att jag har övat på tålamodet i några år.

Vi tittade i alla fall på en väldigt mysig luciamorgon från Gränna och åt lussekatter, pepparkakor och julgröt (well, jag åt det, kidsen vågar inte smaka gröt..). Och glögg! Fast vi drack faktiskt inte glögg utan varm äppeljuice med russin och mandlar, det gillar kidsen mer :)

Vi hade en riktigt fin långsam morgon och kom inte till förskolan förrän klockan 09. Så skönt att slippa stressa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *